5 manieren om sneeuwspelletjes te spelen met je kinderen zonder dat het sneeuwt

Stephanie

11/4/20231 min read

woman wearing beige and red hoodie
woman wearing beige and red hoodie

Ben je op zoek naar leuke activiteiten om samen met je kinderen te doen, maar is er geen sneeuw? Geen probleem! Er zijn genoeg manieren om sneeuwspelletjes te spelen zonder dat het sneeuwt. Hier zijn 10 ideeën om je op weg te helpen:

1. Maak je eigen sneeuw

Je kunt je eigen sneeuw maken met behulp van materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Meng gewoon wat baking soda met scheerschuim en je hebt een zachte, sneeuwachtige substantie waar je mee kunt spelen.

2. Bouw een iglo

Gebruik kussens, dekens en stoelen om een ​​iglo te bouwen in de woonkamer. Het is een leuke manier om de verbeelding van je kinderen te stimuleren en ze kunnen er zelfs in spelen!

3. Organiseer een sneeuwballengevecht binnen

Gebruik zachte balletjes of opgerolde sokken om een ​​sneeuwballengevecht binnen te organiseren. Zorg ervoor dat je duidelijke regels stelt en een veilige speelruimte creëert.

4. Maak sneeuwpoppen van sokken

Pak een paar witte sokken en vul ze met rijst of katoen. Gebruik vervolgens knopen en stukjes stof om gezichtjes en sjaals toe te voegen. Je kunt zelfs kleine accessoires toevoegen, zoals hoeden of handschoenen.

5. Maak sneeuwvlokken van papier

Knip sneeuwvlokken uit papier en versier er de ramen mee. Het geeft een gezellig winters gevoel in huis en je kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten.