5 hapjes voor kerstavond die je samen met je kind kan klaarmaken

Stephanie

12/2/20232 min read

person holding clear glass jar with white powder
person holding clear glass jar with white powder

De feestdagen zijn een geweldige tijd om samen met je kinderen door te brengen en leuke herinneringen te maken. Een van de beste manieren om dit te doen, is door samen heerlijke hapjes te maken voor kerstavond. Hier zijn vijf eenvoudige en smakelijke hapjes die je samen met je kind kunt klaarmaken:

1. Kerstboom pizza hapjes

Deze schattige en smakelijke hapjes zijn perfect voor kerstavond. Gebruik plakjes bladerdeeg om kleine driehoekjes te maken die op kerstbomen lijken. Beleg ze vervolgens met tomatensaus, kaas en je favoriete toppings. Bak ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Je kinderen zullen het geweldig vinden om hun eigen mini-pizza's te maken en te versieren.

2. Rudolph pretzels

Deze schattige Rudolph pretzels zijn een geweldige toevoeging aan je kerstavond hapjes. Neem mini pretzels en plaats er een chocoladekaramel snoepje in het midden van elke lus om een neus te maken. Voeg vervolgens twee chocolade snoepjes toe als ogen en gebruik een rode M&M als de mond van Rudolph. Laat de chocolade hard worden en je hebt schattige Rudolph pretzels om van te genieten.

3. Kerstboom fruit spiesjes

Als je op zoek bent naar een gezonder hapje, zijn deze kerstboom fruit spiesjes perfect. Snijd verschillende soorten fruit in kleine stukjes, zoals aardbeien, druiven en ananas. Rijg de stukjes fruit op spiesjes in de vorm van een kerstboom. Voeg aan de bovenkant een sterretje van ananas toe. Serveer de spiesjes met een yoghurtdip voor een extra feestelijk tintje.

4. Sneeuwpop popcorn

Deze schattige sneeuwpop popcorn is een geweldige traktatie voor kerstavond. Smelt witte chocolade en meng het met popcorn. Vorm kleine balletjes van het mengsel en plaats er een chocoladekaramel snoepje bovenop om het hoofd van de sneeuwpop te maken. Voeg mini chocolade snoepjes toe als ogen en knopen en gebruik een wortelstukje als neus. Laat de chocolade hard worden en geniet van je sneeuwpop popcorn.

5. Kerstmannetje aardbeien

Deze schattige kerstmannetje aardbeien zijn een heerlijk hapje voor kerstavond. Snijd de top van elke aardbei af om de hoed van de kerstman te maken. Plaats een dot slagroom op de onderkant van de aardbei om de baard te maken. Gebruik twee mini chocolade snoepjes als ogen en een klein stukje aardbei als neus. Je kunt ook een stukje banaan gebruiken als de rand van de hoed. Serveer de kerstmannetje aardbeien op een feestelijk bord en geniet ervan!

Met deze vijf eenvoudige en lekkere hapjes kun je samen met je kinderen genieten van een heerlijke kerstavond. Het bereiden van deze hapjes zal niet alleen zorgen voor een leuke activiteit, maar ook voor kostbare herinneringen die je samen kunt delen.