Technieklessen

Vind ons ook op de STEM-X TOOL van Oost-Vlaanderen!

duur: 3u

Max aantal deelnemers: 15

begeleiding en materiaal inbegrepen

Standaard:

Niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons voor een lessenpakket op maat!

Robotmania

Van computers en chips naar ons eigen speelgoed! Ze zijn er misschien mee opgegroeid maar wat weten ze er nu echt van? We gaan samen terug in de tijd en ontdekken wat de eerste computer zo speciaal maakte tot hoe we onze eigen mini robot kunnen bouwen!

Propere aandrijvingen

Hoe kunnen we van wind en zon elektriciteit maken? Dat leren we hier vandaag. We behandelen kort de verschillende, hernieuwbare bronnen van energie voor we de handen uit de mouwen steken en ons eigen auto'tje gaan aandrijven met windenergie!

Experimenten voor binnen

Chemie een ver-van-je-bed-show? Niet langer! We gaan samen hypotheses stellen (en leren wat een hypothese is), experimenteren en de resultaten bekijken. En, heel misschien, maken we onszelf wel een leuk potje slijm om thuis verder te kunnen experimenteren! Voor alle kleine alchemisten in spe!

Insectenhotel

De bloemetjes, de bijtjes en nog vele andere kriebelbeestjes ontdekken we in "insectenhotel". Wie zijn ze? Wat drijft hun? Wat eten ze? En, hoe kunnen wij hun het beste beschermen? Onder andere door een ├ęcht insectenhotel in onze tuin (of op het balkon) te plaatsen!

Magnetisme

Hoe werkt een magneet? En hebben we het dan over de Zuidpool en de Noordpool of over nog iets anders? Ontdek dit en nog veel meer in deze boeiende workshop over magnetisme. We sluiten af met het maken van ons eigen magnetisch bordspel.

Bron van elektriciteit

Elektriciteit opwekken, stroomkringen en waarom papa altijd roept dat het licht uit moet. Dit en nog veel meer ontdekken we samen in "Bron van elektriciteit". Na een korte uitleg gaan we zelf aan de slag om een eigen zenuwspiraal te maken. Natuurlijk voorzien we genoeg tijd om deze grondig te testen in een wedstrijdje!

Robotmania: Coderen

Programmeertaal? Coderen? Watisda? Dat gaan we vandaag ontdekken! We overlopen de basis en leren onze eerste commando's geven. Wanneer we dit onder de knie hebben gaan we aan de slag met de mini-bots om zo een heus race parcours te programmeren!

Zeefdrukken

Binnenkort meer informatie!